Bert Homan Generatiespecialist    coaching-advies-training van teams, politici en mensen met een vraag.                   
Niemand is te groot voor hulp.

Waarom huren fracties steeds vaker een coach in?

Steeds vaker worden lokale, regionale en landelijke politici indringend geconfronteerd met de wensen van de maatschappij en haar inwoners, organisaties en bedrijven. De maatschappij verwacht dat politici steeds vaker continue bereikbaar zijn, opkomen voor wensen en belangen van groepen/individuen en ook nog aardig en toegankelijk zijn.

Fracties worden scherper aangesproken op hun gedrag en uitingen. De achterban vraagt stevig stelling te nemen, de coalitiepartners vragen om begrip en ruimte. In een oppositierol is het steeds lastiger ook maar iets te bereiken.

Fracties worden steeds vaker aangesproken als belangenbehartiger. "Wij stemmen niet meer op jullie als dit of dat doorgaat!" is een veel gehoorde uitdrukking. Wat is die waard? 

Herkend je dat ook? Hoe erg is het eigenlijk dat mensen zo iets zeggen?

Nu is dit niet nieuw, maar politici ervaren in toenemende mate fellere reacties.

Om te bereiken waar je voor staat en wat je graag wil in de politiek is daardoor niet eenvoudiger geworden. De fractie heeft een geweldig idee, maar krijgt andere partijen niet mee. Zij kiezen voor iets anders. Je eigen achterban is teleurgesteld. Hoe bereik je wat je wilt. En hoe blijf je als fractie een eenheid onder de enorme druk van je eigen partij, de media, je potentiële kiezers, diverse eigen belangen en ambities?

En dan nog de communicatie. Kiezers en critici verwachten in toenemende mate dat politici actief zijn op internet. De sociale media is een "must"zo lijkt het. Maar wat is verstandig om waar te doen? En hoe wordt je effectief in de kostbare tijd die je beschikbaar heb.

Vragen die fracties in toenemende maten bezig houden zijn:

  • Hoe bereik ik wat we willen?
  • Mijn achterban tevreden houden, hoe doe ik dat?
  • Wat moeten we toch met die "sociale media"? 
  • Is onze fractie een eenheid, een team? Hoe houden we dat zo?

Zit je met deze vragen dan kan de hulp van een, externe, coach een uitkomst kan bieden. 

Even de spiegel voorgehouden worden, even nagaan waar jullie eigen kracht zit en vooral er voor zorgen dat jullie het vak, ondanks alle "uitdagingen" leuk blijft vinden en plezier hebt.

InteresseMail of Bel!

 
Opbellen
E-mail
Info