Bert Homan Generatiespecialist    coaching-advies-training van teams, politici en mensen met een vraag.                   
Niemand is te groot voor hulp.

Bereik je altijd je doelgroep? 

Elke doelgroep wil op een andere manier worden aangesproken. Dat weet je natuurlijk wel. Maar weet je ook welke kanalen je daar het beste voor kan gebruiken? Hoe formuleer je de boodschap zo dat de doelgroep begrijpt wat je wilt?


Met de steeds sneller veranderende manier van communiceren, verandert ook de taal in de communicatie. Lang niet altijd meer lange verhalen. Vaak wel veel beelden en korte uitleg. Maar geldt dat nu voor elke doelgroep? En wat zijn de gevolgen van de gekozen communicatie voor de andere groepen. Wat je bereikt bij de ene groep kan door een andere groep heel anders worden ervaren.

Nadenken over hoe je je doelgroep bereikt, gebeurt vaak veel te weinig. Al heel snel wordt er een weg gekozen en daar borduren we steeds op door. Gun jezelf eens wat tijd daar vooraf beter over na te denken. Zoek naar ervaringen van anderen, gebruik de hulp die voorhanden is, probeer eens iets eenvoudigs, etc. etc. 

Het lijkt zo eenvoudig, maar door de druk van de vele werkzaamheden, schieten die voorbereidingen er vaak bij in. Gevolg kan zijn dat je een prima verhaal hebt, maar dat je doelgroep hem niet ontvangt of niet begrijpt. In elk geval dat je doelgroep niet reageert zoals je verwacht en wilt.

Kan het anders? Natuurlijk. Laat je eens adviseren door onze ervaringsdeskundigen. Laat ons eens wat dieper kijken in je doelgroep. Maar niet zonder vooraf goed te definiëren wat je wilt bereiken en wie nu precies je doelgroep is.

Met onze brede ervaringen in vele delen van het land en onze kennis van communicatie en marketing kunnen wij je helpen effectiever te communiceren en je doelgroep beter en completer te bereiken.

Interesse? Bel of mail! 

 
Opbellen
E-mail
Info