Bert Homan Generatiespecialist    coaching-advies-training van teams, politici en mensen met een vraag.                   
Niemand is te groot voor hulp.

Waarom gebruiken politici steeds vaker een coach?

Steeds vaker worden lokale, regionale en landelijke politici stevig geconfronteerd met de wensen van de maatschappij en haar inwoners, organisaties en bedrijven. De maatschappij verwacht dat politici steeds vaker continue bereikbaar zijn, opkomen voor wensen en belangen van groepen/individuen en ook nog aardig en toegankelijk zijn.

Herken je dat ook? Je wordt aangesproken in de supermarkt over een niet brandende lantaarnpaal. Je vertelt netjes waar de inwoner zich kan melden bij de gemeente zodat de paal gemaakt wordt en je krijgt een negatieve reactie: "Jij doet toch iets bij de Gemeente"  of "doe eens iets voor je geld".  Hoe ga je daar mee om.

Nu is dat voorbeeld niet nieuw, maar politici ervaren in toenemende mate fellere reacties.

Veel lastiger is het om te bereiken waar je voor staat en wat je graag wil in de politiek. Je hebt een geweldig idee, maar krijgt collega's van (soms ook eigen) andere partijen niet mee. Zij kiezen voor iets anders. Hoe bereik je wat je wilt.

En dan de communicatie. Kiezers en critici verwachten in toenemende mate dat politici actief zijn op internet. De sociale media is een "must" zo lijkt het. Maar wat is verstandig om waar te doen? En hoe wordt je effectief in de kostbare tijd die je beschikbaar heb.

De vragen die politici in toenemende maten dwars zitten:

  • Wat doe je eigenlijk bij die gemeente?
  • Hoe bereik je wat jij wilt?
  • Op welke wijze kun je goed communiceren met je achterban en je kiezers?
  • Wat moet ik met de sociale media?

Daarbij kan de hulp van een, externe, coach uitkomst bieden. 

Even de spiegel voorgehouden worden, even nagaan waar je eigen kracht zit en vooral er voor zorgen dat je het vak, ondanks alle "uitdagingen" leuk blijft vinden en plezier hebt.

Interesse? Mail of Bel!

 
Opbellen
E-mail
Info